25 februarie

simpozionul de ventilatie mecanica 2016

Simpozionul de Ventilatie Mecanica 2016

Ne face o deosebită plăcere să vă urăm „Bun Venit” la cea de-a patra ediţie a Simpozionului de Ventilaţie Mecanică desfăşurat sub organizarea S.R.A.T.I. şi a Clinicii ATI Elias la World Trade Center, Bucureşti.

Este de datoria noastră, a medicilor de terapie intensivă, să ținem pasul cu progresul tehnologic rapid din domeniul terapiei de suport respirator prin ore de educație medicală continuă și autoinstruire permanentă. Aparatura variată și complexă pe care o avem astăzi la dispoziție ne permite, în primul rând, să avem mai multă informație despre ceea ce se întâmplă cu fiecare pacient pe care îl îngrijim și totodată să aplicăm metode de tratament din ce în ce mai avansate. Ventilația mecanică este o metodă artificială de suport temporar care încearcă să copieze organismul în componenta sa respiratorie. Este dificil, niciodată ideal, dar prin instruire putem obține rezultate și salva semeni.

Vă invităm să parcurgem împreună teme deosebit de interesante din patologia respiratorie a pacientului critic susținute de profesori de prestigiu din țară și străinătate și să aplicăm ulterior noțiunile însușite în cadrul sesiunilor practice organizate în cadrul simpozionului.

Şef lucrări Dr. Dan CORNECI
Preşedinte Simpozion Ventilaţie Mecanică

Sursa: atielias.ro